×

FORGOT YOUR DETAILS?

DOWNLOADS

BLIJF OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Subscribe

TESTIMONIALS

STRUCTUUR REGIOGELD

Regiogeld wil Regiogeld groot maken door zelf klein te blijven.  Betaalbare transparante geldvoorziening is het doel, en daarbij past geen grote organisatie. Regiogeld is van onderaf gestructureerd, vanuit de gebruikers.  Deelnemers kunnen zelfstandig de netwerkorganisaties opzetten die het geld in omloop brengen.  Die netwerkorganisaties werken autonoom, onafhankelijk van elkaar en van Regiogeld. Regiogeld levert alleen voor de netwerktechniek en kennis die ervoor zorgt dat de belangen in Regiogeld elkaar versterken en / of van elkaar gescheiden blijven. Regiogeld bemoeit zich niet inhoudelijk met het economische proces.

ROL VAN DE GEBRUIKERS

Regiogeld draait om uitwisseling en samenwerken tussen gebruikers.
Bedrijven en particulieren treffen op Regiogeld de deelnemers waar ze het nieuwe geld kunnen halen, verdienen en uitgeven: Een interactieve kaart wijst de weg naar winkels en specialisten die hun profiel, assortiment of dienstenpakket presenteren.

Regiogeldgebruikers kunnen zich op Regiogeld formeel met elkaar verbinden –in grote en kleine verbanden– als handelspartner of als zelfstandig dynamisch onderdeel in een organisatiestructuur.  In Regiogeld is iedereen vrij om te handelen, afspraken te maken en organisaties op te zetten, 100% voor eigen verantwoording.  Het Regiogeld werkt daarin als rechtlijnig geautomatiseerd registratiekantoor en doorgeefluik.  Vrij en gratis toegankelijk.

Gebruikers kunnen elkaar met verschillende valuta betalen, door elkaar te gebruiken.  Zo kunnen Regiogeldgebruikers probleemloos interregionaal handelen en kunnen verschillende valuta tegelijk een zelfde regio versterken.

Rol van de geldnetwerken

Het geld waarmee de gebruikers elkaar betalen is afkomstig van netwerkorganisaties die zich ontfermen over de geldcirculatie.  Netwerkorganisatie en gebruikers van een nieuwe valuta vormen samen een onafhankelijk geldnetwerk, met de naam van de gebruikte valuta.  In Regiogeld kan iedereen gratis en zonder vermogen een nieuw geldnetwerk opzetten.

Een onafhankelijke valuta bindt een netwerk van gebruikers in economische afhankelijkheid en verantwoordelijkheid om de munt te laten bloeien.  Bloeiende handel leidt tot kredietcapaciteit, en andersom.  De netwerkorganisatie voert pr, drukt papiergeld en bedient de kredietkraan.  De gebruikers maken de economie, door te ondernemen en bij elkaar af te nemen.

Met het juiste kredietbeleid heeft een geldnetwerk altijd genoeg geld om de overeengekomen economische ambities te financieren en de waarde van de eigen munt in de pas te laten lopen met andere valuta, voor een gezonde handelsbalans

Rol van Regiogeld

Regiogeld zorgt voor de aansluiting tussen de gebruikers onderling, en voor de kennis achter het betaalverkeer en de geldschepping.  Regiogeld helpt de systemen te bouwen die nodig zijn voor een open en eerlijke handel zonder geldschaarste, met de verbinding naar de huidige economie.  Door de openheid van Regiogeld kan vruchtbare concurrentie groeien tussen de nieuwe valuta.

De missie van Regiogeld is om de beschikking over geldtechniek en netwerktechniek buiten deze concurrentiestrijd te brengen en te houden, door deze middelen volgens heldere regels vrij beschikbaar te stellen. 

Extra Liquiditeit

Gebruik van Regiogeld geeft meer financiële ruimte.
Een aantal verschillende mechanismen leiden tot extra liquiditeit:

    • Netwerkorganisaties kunnen met Regiogeld zelf geld maken (tevoorschijn toveren) en dat in de vorm van krediet aanbieden aan deelnemers in het eigen geldnetwerk.  Dit is een zeer krachtig instrument waarmee al het geld dat een geldnetwerk gebruikt voor de handel in het netwerk uit eigen kredietfaciliteit kan worden gegenereerd.  Geldnetwerken hoeven dus niet eerst geld te verzamelen maar kunnen net zoveel zelf gemaakt geld uitlenen als de netwerkorganisatie verstandig acht in het belang van de regio.
      Regiogeld voorziet in een transparant beheersysteem om de geldhoeveelheid op een verantwoorde manier –zonder ingewikkelde financiële kennis– te beheren.

Naast de primaire kredietvoorzieningen van  Regiogeld biedt het systeem nog twee manieren om de liquiditeitspositie van regio’s te verbeteren:

Hogere omloopsnelheid van lokaal geld

Geldnetwerken die zonder krediet werken kunnen met regionaal geld een hogere omloopsnelheid bereiken.  Iemand met regionaal geld in de portemonnee zal –telkens als hij voor de keus staat om met regionaal geld te betalen– liever met regionaal geld willen betalen.  Omdat dit geld minder bestedingsmogelijkheden heeft voelt het altijd verstandig om het als eerste uit te geven, als je toch moet betalen.  Bovendien nodigt Regiogeld niet uit om het geld op te sparen.

Met een hogere omloopsnelheid is er voor een bepaalde hoeveelheid transacties in totaal minder geld nodig.  Met de beschikbare hoeveelheid schaars geld kan er meer economie op gang komen.
Een lagere kapitaalbehoefte geeft een besparing op kapitaalkosten.
Dat is gunstig voor het bedrijfsrendement en voor de prijzen.

      • Een variant op krediet van een geldnetwerk is intern krediet van deelnemers die zich hebben verbonden in een Krediet Verbond. Deze deelnemers kunnen onbeperkt geld naar elkaar overmaken.  Het positieve saldo van de één dekt het negatieve saldo van de ander.  Hiermee kunnen deelnemers in een Krediet Verbond onbeperkt geld gebruiken voor onderlinge transacties, zonder dat dit beslag legt op schaars of duur werkkapitaal.  Bij betalingen naar deelnemers buiten het verbond delen de verbonden deelnemers elkaars kredietruimte.  (voor zover van toepassing)

Intern krediet en geeft dezelfde besparing op kapitaalkosten als multinationals realiseren bij het incorporeren van bedrijfsketens.  (zie: GELD/schaalvoordeel.  Het verschil is dat deze verbonden deelnemers zelfstandig blijven.

(Dit is een sterk vereenvoudigde en geliberaliseerde implementatie van het Citizens Multi National (CMN) model dat Hank Monroby heeft ontwikkeld)
zie: www.cmn-lcc-international.com)

TOP