×

FORGOT YOUR DETAILS?

Accumulation of capital and labour related costs steel

Het Geld Syndroom

Helmut Creutz rekent uit hoeveel rentelasten in een product zijn verwerkt.

Brixton Pound

Brixton Pound – Regiogeld

De Brixton Pound is een parallelle munt die al vanaf 2008 in omloop is. Het is een groot succes dat door veel kleine bedrijven en mensen wordt gebruikt. Het geeft een sterk identiteit gevoel, versterkt de locale economie en steunt locale initiatieven door renteloze leningen.

Jan Marijnissen over de geldschepping

Zo sprak ik Jan Marijnissen bij hem thuis (6 September 2015 ). Hoewel ik in andere delen van het interview blij was met zijn inzichten werd ik droevig van het gebrek aan kennis over hoe de banken geld in omloop brengen, de kredietcrisis hebben veroorzaakt en de mogelijkheden van de politiek om er iets aan te doen.

Teunis Brosens over de geldschepping

Teunis Brosens over de geldschepping

Voor het eerst (25 September 2014) geeft iemand van de banken toe dat zij geld uit het niets maken op het moment dat je geld leent!

Stichting Lokaal Geld

Tilasmi Frigge van de Stichting Lokaal Geld gaat samenwerken met Esther van Grunsven in Regiogeld.

Bitcoin verbieden

Bitcoin verbieden goed idee?

De reden waarom Bitcoin en andere cryptocurrency een plek in de markt hebben gekregen is omdat dit goed past in de roofagenda van Big Tech. Cryptocurrency is namelijk een concept dat vrolijk voortbouwt op de zorgvuldig gekoesterde leugen dat modern geld zou zijn gedekt door iets concreets van waarde, anders dan door liquiditeitstekort in de markt.

Tagged under: , ,
Wederzijds Krediet

Wederzijds Krediet

Onze banken werken met Wederzijds Krediet

Wolfgang Streeck over parallelle geldsystemen

Wolfgang Streeck schetst in Gekochte Tijd een verontrustend beeld van de toestand van de kapitalistische economie, die weleens niet langer in staat zou kunnen zijn om de tijd te kopen die ze nodig heeft om zichzelf in stand te kunnen houden.

TOP